Toitlustamise korraldus linnalasteaedades

Alates 1. septembrist pakub Valga põhikooli õpilastele ja linnalasteaedadele toitlustust Valga valla majanduskeskus. Õigete toidukoguste planeerimiseks peavad lapsevanemad alates 4. septembrist teavitama lapse lasteaiast puudumisest hiljemalt eelneva päeva hommikul kella üheksaks.

See tähendab, et Arnos läheb laste registreerimine lukku eelneva päeva hommikul kell 10 ning kui laps on ikkagi nimekirjas, kuid tegelikult järgmisel päeval lasteaeda ei tule, siis arvestatakse selle päeva pealt ikkagi toiduraha. Rühmaõpetajad ei saa samuti enam peale kella 10 muudatusi teha.

Juhime tähelepanu mõningatele olulistele aspektidele, mis hakkavad kehtima alates 4. septembrist:

1. Õigeaegne teavitamine: lapsevanemal tuleb teavitada lapse puudumisest hiljemalt eelmise päeva hommikul kell 10. Teavitada on võimalik helistades lasteaeda või registreerides puudumise Arno keskkonnas. Näide: Mari läheb perega teisipäeval vanaema juurde, sõitma tuleb hakata juba varakult, seega teisipäeval lapsed lasteaeda ei lähe. Selleks läheb Mari Arno keskkonda ja registreerib laste mitte tulemise esmaspäeval kuni kella 10ni. Nii ei arvestata teisipäeval kahe lapse eest toiduraha ja toit ei lähe raisku.

2. Keskkonnasäästlikkus: eesmärk on vähendada toidu raiskamist ja seeläbi ka keskkonnamõju. See on oluline samm ühise keskkonnasäästliku eesmärgi saavutamisel. Taoline töökorraldus aitab majanduskeskusel planeerida õigesti toidukoguseid ning vältida liigset toidu valmistamist ja raiskamist.

3. Austus meeskonna aja vastu: meeskond panustab igapäevaselt, et tagada lastele tervislikud ja maitsvad toidud. Samuti austame meie meeskonna aega ning panust, et kõik lapsed saaksid kenasti kõhu täis.

Ootame teie aktiivset koostööd ja täname teid, et aitate kaasa meie ühisele eesmärgile tagada nii lastele kvaliteetne toit kui ka säästlik keskkonnakäitumine.

Kui teil on küsimusi või vajate lisainfot, palun võtke ühendust Valga majanduskeskuse juhataja Cristo Kahroga e-posti aadressil majanduskeskus@valga.ee.