Jälgime laste tervist!

Head lapsevanemad, kooliaasta algus on peagi käes, sellega seoses on ka lasteaiarühmad järjest enam täitumas. Valla kultuuri- ja haridusteenistusele on kahjuks viimasel nädalal laekunud mitmeid teateid, et vanemad on toonud haigusnähtudega lapsi hommikul lasteaeda.

Viiruseoht pole paraku möödas ja igapäevaselt lisandub üle Eesti uusi positiivseid nakkusjuhtumeid. Sellega seoses tuletame meelde, et vastavalt Terviseameti juhendile COVID-19 levikuga võib lasteaeda tuua ainult terveid lapsi.

Samuti mitte tuua lasteaeda last, kelle pereliige on haigusnähtudega. Lasteaiatöötajatel on õigus (Terviseamet "Juhend lasteaedadele ja lapsehoidudele seoses COVID-19 levikuga") kontrollida hommikul lasteaeda tulnud laste tervist ning paluda lapsevanematel, kelle lastel on respiratoorsete haiguste sümptomid (palavik, köha jm) lapsed koju viia.

Juhul, kui lapsel avalduvad lasteaias viibimise ajal sümptom(id) (köha, palavik jm), siis kontakteerub õpetaja koheselt lapsevanemaga ja palub vanemal esimesel võimalusel lapsele järele tulla.

Täname mõistva ja hooliva suhtumise eest üksteise tervise hoidmisel!

Lasteaia töötajad ning kultuuri- ja haridusteenistus.

Allikas: Valga vald