Lasteaed Kaseke tegevused Südamekuu raames 17-21.04.2017

Kuna aprill on Südamekuu ja terve süda armastab liikumist, siis alustasime õpetaja Heleri juhendamisel hommikuse virgutusvõimlemisega, mis  leidis aset ka igal järgneval hommikul.

Kolmapäeval toimus meil üritus, mille me nimetasime „Südamesõbra teatejooksuks“. Lapsed pidid läbima õuealal kuus erinevat punkti, kus tuli sooritada erinevaid ülesandeid. Teatejooksus osales 85 last.

Neljapäeval rääkisime lastele veest ja selle tähtsusest organismis. Tutvustasime erinevaid võimalusi, kuidas vett marjade ja lisanditega maitsvaks ja põnevaks muuta. Lisandiks kasutasime granaatõuna, apelsini, laimi, kurki, külmutatud vaarikaid ja punaseid sõstraid. Lapsed valisid välja oma lemmikmaitsed. Vahvas ettevõtmises osales 86 last.

Aprillis toimusid lastel liikumisõpetaja Heleriga kepikõnni tunnid väljaspool õueala. Keppidega liiguti kodukoha parki ja Pedeli virgestusalale ning hiljem tagasi majja.  Lõunapausidel oli mõeldud kepikõnd ka personalile. Kellel polnud päeval võimalik ühineda, tegi seda õhtuti pärast tööd.

Reedel, 21.aprillil  külastasid  meie lasteaeda kaks Tartu  lasteaed Poku õpetajat, et läbi viia koolieelikutele mõeldud jäätmealane õppepäev: „Mida Juku jäätmetest ei õpi , seda Juhan ei tea“. Selle raames esitati lõbus ja kaasahaarav näitemäng koos praktilise õppetegevusega, millesse kaasati ka lapsed. Eesmärgiks oli lapsi teavitada sellest, miks on jäätmete sorteerimine ja taaskasutamine vajalik ning kuidas hoida loodust puhtamana.

Kokkuvõte:

Südamenädalal arutati rühmades, kuidas enda südamele head teha ja seda hoida. Räägiti unest, toitumisest ja liikumise tähtsusest. Valmistati erinevaid puuviljasalateid ja õpetati ka maitsevõi tegemist. Tegevused südamenädalal  pakuvad lastele osalemisrõõmu ja on heaks võimaluseks teavitada liikumise vajadusest, värskes õhus viibimisest ja tervislikust toitumisest.

OLE SÕBER SÜDAMELE !